ازدواج در 17 سالگی در بسیاری از کشورها حتی فرهنگهای غربی (گاه به صورت ازدواجسفید) ممکن است رخ دهد. در اکثر موارد هیجانات و شور جوانی در 17سالگی نوجوان را به سمت چنین تصمیمی سوق میدهد. گاهی هم این خانوادهها هستند که فرزندشان را تشویق به ازدواج میکنند. با توجه به بالا رفتن آمار طلاق متخصصان بر این باورند که آموزشهای لازم برای شروع زندگی به دختران و پسران به حد کافی داده نمیشود، چه بسا نوجوانی که هنوز درگیر مسائل مربوط به این دوران به خصوص است چگونه میتواند مسئولیت زندگی مشترک را بر عهده بگیرد؟ بنابراین برای چنین ازدواجی باید دقت بیشتری به خرج داد.
ازدواج در 17 سالگی
ازدواج در 17 سالگی همراه با فراز و نشیب های بسیاری است. بسیاری از نوجوانان به دلیل اینکه عاشق شده اند یا به اجبار خانواده ها؛ تن به این ازدواج ها میدهند. اما ازدواج در 17 سالگی به دلیل بحران هویت، خشونت های خانگی و … با مشکلات بسیار زیادی همراه است. اگر بخواهیم به طور کلی و جمعی نتیجه بگیریم؛ ازدواج در 17 سالگی مشکلات بیشتری نسبت به خوبی های آن دارد. به همین دلیل از لحاظ روانشناسی توصیه نمیشود.
آیا ازدواج در سن 17 سالگی تصمیم درستی است؟
در اکثر کشورها سن قانونی برای ازدواج 18سال است. نتیجه دختر و پسر زیر 18سال به طور قانونی و رسمی نمیتوانند برای ازدواج اقدام کنند. در واقع ازدواج در 17 سالگی به رسیمت شناخته نشده است. اما در کشور ما از نظر قانونی محدودیتی برای ازدواج زوجهایی که زیر 18سال سن دارند وجود ندارد.
با این حال کارشناسان سلامت بر این باورند که اگر در دوران نوجوانی تصمیم به ازدواج گرفتهاید، باید برای اطمینان یافتن از صحت انتخاب خود دقت و تامل بیشتری به خرج دهید. چرا که در سنین نوجوانی با وجود اینکه از نظر جسمانی به بلوغ میرسید، اما هنوز برای تصمیم گیریها و اقدامات مهم به راهنمایی و نظارت بزرگسالان نیاز دارید. در نتیجه باید از هرگونه تصمیم شتابزده و هیجانی اجتناب کنید.
با این حال از آنجایی که دختر/پسر در 17 سالگی به سن قانونی و دوران بزرگسالی بسیار نزدیک هستند، ممکن است دقت کمتری در این باره به خرج دهند. و احساس کنند از آمادگی لازم برای ازدواج برخوردارند. اما آنچه مهم است رسیدن به بلوغ روانشناختی و عقلانی است که لزوما با افزایش سن به دست نمیآید. بهترین راه برای اینکه بفهمید در ازدواج در 17 سالگی از آمادگی کافی برای ازدواج برخوردار هستید یا نه، این است که به روانشناس مراجعه کرده و از خدمات مشاوره قبل از ازدواج استفاده کنید.
نظر موافقان ازدواج در 17 سالگی
ازدواج در 17 سالگی یا به طور کل در سنین پایین موافقان و مخالفان خود را دارد. با توجه به روند رشد انسان برای همسر گزینی زمان به خصوصی را مناسب دانستند که میتوانید با مراجعه به مقاله سن ازدواج بیشتر بخوانید. 4 دلیل اصلی برای موافقان ازدواج 17سالگی به شرح زیر است.
???? باورهای مذهبی
یکی از دلایلی که باعث ترویج ازدواج در 17 سالگی میشود، باورهای مذهبی است. در واقع از آنجایی که ازدواج در دین ما جایگاه بسیاری بالایی دارد، بسیاری از افراد دوست دارند جوانان را ترغیب کنند که هرچه زودتر برای شروع زندگی مشترک اقدام کرده و به این ترتیب دیگر برای رفع نیازهای جنسی و عاطفی خود به راههای غیرشرعی کشیده نشوند.
???? ازدواج در 17 سالگی و رسم و رسومات فرهنگی
در بسیاری از فرهنگها ازدواج در 17 سالگی بخشی از رسم و رسومات است که سالهای سال به شکلی خاص انجام میشده. در نتیجه هرگونه مخالفت با آن ممکن است واکنشهای شدید یا متعصبانهای را در پی داشته باشد. تغییر این آداب و رسوم یک شبه ممکن نیست و نیاز به سالهای سال آموزش و آگاه سازی دارد.
???? فقر و مشکلات مرتبط با آن
در بسیاری از موارد ازدواج در سن کم یا ازدواج در 17 سالگی؛ به خصوص برای دختران به اجبار و زور خانوادهها اتفاق میافتد. علت این موضوع در بسیاری از موارد به فقر و مشکلات مرتبط با آن برمیگردد. در واقع خانوادههایی که از پس مخارج فرزندان خود برنمیآیند با شوهر دادن فرزندشان تلاش میکنند اوضاع را بهبود ببخشند که متاسفانه این کار با آسیبهای روحی و روانیاش در اکثر موارد به پیچیدهتر شدن اوضاع میانجامد.
???? ترس از به تاخیر افتادن ازدواج
ترس از به تاخیر افتادن ازدواج از دیگر دلایل ازدواج در 17 سالگی است. بسیاری از آدمها بر این باورند که نوجوانان ازدواج را سادهتر میگیرند و سخت گیریهای کمتری برای آن به خرج میدهند. اما هرچقدر که سن دخترها و پسرها بالا میرود، معیارهای سختگیرانهتری پیدا میکنند که همین مسئله ازدواج آنها را بیشتر به تاخیر میاندازد یا فرصتهای مناسب را از آنها میگیرد.
نگرانی مخالفان ازدواج در 17 سالگی
امروزه بسیاری از کارشناسان و فعالین حقوق مدنی مخالف پدیده کودک همسری و ازدواج در سنین نوجوانی هستند. آنها بر این باورند که در دنیای امروزی که تحصیل و دانش اهمیت پیدا کرده و ورود به جامعه و پایان دوران محصلی بیش ازگذشته به طول میانجامد، نمیتوان بر اساس فرمول گذشتگان به ازدواج نگریست. مخالفان هم 4 دلیل اصلی برای دیدگاه منفیشان به ازدواج در 17 سالگی دختر و پسر دارند.
???? ناتوانی نوجوانان در زمینه تصمیم گیری منطقی
بررسیها نشان میدهد که رشد مغز در سنین نوجوانی هنوز ادامه دارد. از همین رو قابلیتهای شناختی نوجوانان و بزرگسالان متفاوت است. برای مثال نوجوانان بیش از بزرگسالان تحت تاثیر عواطف و هیجانات شدید قرار دارند. به همین خاطر هم هست که نوجوانان شتاب زده تر عمل میکنند و تصمیم گیریهای هیجانی بیشتری انجام میدهند. در این شرایط اگر نوجوانان در رابطه عاطفی قرار بگیرند بیشتر احتمال دارد که صرفا بر اساس احساس عشق و علاقه در ازدواج اصرار کنند و بعدها از این موضوع پشیمان شوند. بنابراین در ازدواج در 17 سالگی، تصمیم گیری منطقی نیست.
???? ناتوانی نوجوانان در زمینه آینده نگری
ناتوانی نوجوان در زمینه آینده نگری از دیگر خطرات ازدواج در 17 سالگی است. یکی دیگر از ویژگیهای خاص دوران نوجوانی این است که دختر/پسر در این سنین توانایی آینده نگری کمتری دارند. آنها برای تصمیمات و انتخابهای خود بیش از هرچیز به احساس رضایت آنی فکر میکنند و کمتر به ابعاد تصمیم خود در بلند مدت میاندیشند. از همین رو روانشناسان تاکید میکنند که نوجوانان هنگام قرار گرفتن در موقعیتهایی که باید تصمیمهای مهم بگیرند نظیر انتخاب رشته تحصیلی، شغل یا ازدواج حتما با افراد متخصص در ارتباط باشند و از آنها کمک و راهنمایی بگیرند.
???? چالش ها و بحران های دوران نوجوانی
دوران نوجوانی یکی از مهمترین دورههای زندگی انسان است که چالشها و بحرانهای مهمی در پی دارد. یکی از مهمترین بحرانهایی که در این زمان بروز مییابد بحران هویت است. در جریان بحران هویت افراد میخواهند بدانند چه کسی هستند، از زندگی چه میخواهند و باید چه اهداف و ارزشهایی را در زندگی دنبال کنند. ازدواج در 17 سالگی با ایجاد چالشها و دغدغههای جدید در بسیاری از موارد به افراد اجازه نمیدهد که بتوانند به شیوه سالمی بحرانهای مرتبط با سن خود را حل و فصل کنند.
به عبارت دیگر در بسیاری از موارد فرد بدون اینکه نوجوانی را پشت سر گذاشته باشد، وارد دغدغههای دوران بزرگسالی میشود که این مسئله در دراز مدت به او آسیب رسانده و بحرانهای روانشناختی مختلفی نظیر احساس سردرگمی هویت را به همراه میآورد.
???? بالا بودن آمارهای مرتبط با خشونت خانگی در ازدواج نوجوانان
آمارهای جهانی حاکی از این یافته هستند که نوجوانان به خصوص دخترهایی که در سنین پایین ازدواج میکنند بیش از سایرین با خشونتهای خانگی نظیر پرخاشگری فیزیکی، سوء استفاده جنسی و آزارهای روانی رو به رو میشوند. این یافته به خصوص در مواردی که همسر از نظر سن یا جایگاه اقتصادی در وضعیت بالاتری قرار دارد، بیش از هر زمان دیگری دیده میشود. بنابراین ازدواج در 17 سالگی مساوی با خشونت های خانگی است.
کلام آخر
در این مقاله راجع به مشکلات و چالش های ازدواج در 17 سالگی صحبت کردیم. اگر بخواهیم به طور کلی نتیجه بگیریم، ازدواج در این سن پیشنهاد نمیشود. اما قبل از تصمیم گیری حتما از روانشناس و مشاورین متخصص در این زمینه راهنمایی بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج در 17 سالگی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا ازدواج در 17 سالگی کار اشتباهی است؟
دختر/پسر در 17 سالگی به سن قانونی و دوران بزرگسالی نزدیک هستند و ممکن است بعضا برای ازدواج نیز آماده باشند. با این حال با توجه به آسیبهای احتمالی که عموما در ازدواج نوجوانان وجود دارد لازم است که احتیاط بیشتری در این باره صورت بگیرد. در همین راستا بهتر است قبل از تصمیم قطعی برای ازدواج از یک روانشناس برای خدمات مشاوره پیش از ازدواج کمک بگیرید.
منبع: ازدواج در 17 سالگی چه فوایدی دارد؟
:: برچسبها:
ازدواج در 17 سالگی چه فوایدی دارد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 453
|
امتیاز مطلب : 58
|
تعداد امتیازدهندگان : 20
|
مجموع امتیاز : 20