سیگار الکترونیکی
نوشته شده توسط : ذهن نو

 سیگار الکترونیکی یا ویپ وسیله‌ای برای شبیه سازی استعمال دخانیات است که با تولید بخارهای مصنوعی سعی در این دارد که بو، مزه و حس سیگار کشیدن واقعی را به مصرف کننده القا کند. این نوع سیگار ضررهای سیگار واقعی را نداشته و به نظر می‌رسد در مقایسه با سیگار معمولی ضرر کمتری داشته باشد. گرچه تاثیرات بلندمدت این نوع از سیگار همچنان ناشناخته است و درمورد مضرات احتمالی آن نمی‌توان با قطعیت نظر داد اما با این حال مصرف سیگار الکترونیکی در سال‌های اخیر افزایش یافته است. در صورتی که تمایل دارید ترک موفقی را تجربه کنید می‌توانید با بهره بردن از مشاوره ترک اعتیاد با کمترین عوارض و مشکلات مصرف سیگار را کنار بگذارید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه سیگار الکترونیکی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سیگار الکترونیکی

سیگار الکترونیکی، سیگار برقی یا همان ویپ وسیله‌ای برای شبیه سازی استعمال دخانیات است که برای اولین بار در سال 2003 در چین تولید شد و امروز در سرتاسر جهان مصرف کننده‌های زیادی دارد. سیگارهای الکترونیک دستگاه‌هایی هستند که توسط تولید بخار مصنوعی با در طعم‌های مختلف سعی در القا حس سیگارکشیدن واقعی را به مصرف کننده دارد. این مدل از سیگار در اصل برای کمک به ترک سیگارهای معمولی ساخته شد ولی تاثیرات بلندمدت آن همچنان ناشناخته است.

برای آشنایی با سایر روش های جایگزین سیگار کلیک کنید.

قسمت‌های مختلف سیگار الکترونیکی

 

اکثر سیگارهای الکترونیکی از چهار بخش تشکیل شده است این بخش‌ها شامل موارد زیر می‌باشند.

1. کارتریج یا همان مخزن که دارای مایع حاوی نیکوتین و طعم دهنده‌ها و انواع مواد شیمیایی است.

2. یک المنت گرمایشی یا همان تبخیرکننده

3. یک منبع نیرو که اکثرا با باتری قابل شارژ است

4. قطعه دهانی که برای استنشاق از آن استفاده می‌شود.

شیوه کار به این صورت است که پک زدن به آن باعث فعال شدن بخش گرمایشی شده که این بخش از باتری نیروی خود را دریافت می‌کند. در نتیجه مایع درون کارتریج به بخار تبدیل می‌شود و فرد بخار حال از آن را استنشاق می‌کند. همچنین چراغ‌های lED روی این قطعه الکترونیکی، سوختن سیگار را برای فرد تداعی می‌کند.

جویس سیگار الکترونیکی

جویس در سیگار الکترونیکی مایعی است که حاوی نیکوتین و اسانس های مختلفی بوده و در واقع به وجودآورنده بخارات حاصل از سیگار الکترونیکی است. جویس ها معمولا حاوی طعم دهنده ها، پروپیلن گلیکول و گیلیسیرین، آکرولئین، دی استیل و دی اتیلن گلیکول و تتراهیدروکانابینول می‌شوند.

مقدار نیکوتین موجود در سیگار الکترونیکی

مقدار نیکوتین موجود در انواع سیگار الکترونیکی متغیر است. معمولا برچسبی که بر روی بسته بندی این محصولات زده می‌شود؛ قابل اعتماد نیستند. از همین رو این میزان به برند و نوع جویس و همچنین شدت کامی که افراد از این وسیله می‌گیرند نیز در مورد میزان نیکوتین موثر هستند. میزان نیکوتین برحسب میلی گرم سنجیده شده و در مقادیر 0،3،6 و 12 به بازار عرضه می‌شوند. برای مثال در یک جویس 40 میلی لیتری که به ازای هر میلی لیتر 50 میلی گرم نیکوتین وجود دارد؛ 2000 میلی گرم نیکوتین یافت می‌شود.

مقایسه سیگار با سیگار الکترونیکی

به طور کلی نمی‌توان سیگار را با سیگار الکترونیکی مورد مقایسه قرار داد. چرا که ساز وکار آنها تا حدودی با یکدیگر متفاوت هستند. البته با وجود اینکه تصور می‌شود که سیگار الکترونیکی ضرر کمتری از سیگار معمولی دارد؛ اما به تازگی مشخص گردیده است که این وسیله نیز عوارض جانبی منحصر به فردی برای افراد ایجاد می‌کند.

آسیب به دستگاه تنفسی به دلیل بخارات داغ خارج شده از این دستگاه، پوسیدگی سریع تر دندانها به دلیل جویس موجود در این وسیله، التهاب لثه ها، بالارفتن ضربان قلب و فشار خون، استنشاق استالدهید، آکرولئین، بنزن، سرب و دی استیل همگی از پیامدهای استفاده از این وسیله به جای سیگار هستند.

انواع سیگار الکترونیکی

سیگار الکترونیکی انواع مختلفی داشته که هریک از آنها به شکل متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. شکل ظاهری آنها و سازوکارشان متفاوت بوده، اما تاثیرات آنها تقریبا مشابه است. برخی از آنها شامل موارد زیر می‎‌شوند.

سیگالایک

پاد

ویپ خودکاری

کیت های جعبه ای

نحوه شارژ سیگار الکترونیکی

این دستگاه ها شارژی بوده و به وسیله یک کابل USB شارژ می‌شوند. مدت زمان نگهداری باتری در آنها متفاوت بوده و همچنین به میزان مصرف افراد بستگی دارد.

معایب و مضرات سیگار الکترونیکی

در مورد معایب و مضرات احتمالی سیگار الکترونیکی هنوز قطعیتی وجود ندارد. اگرچه این سیگارها در مقایسه با سیگارهای معمولی سالم‌تر هستند ولی تاثیرات بلندمدت این سیگارها همچنان ناشناخته است. استفاده از این سیگار مشابه استفاده از محصولات تنباکویی بدون دود است. افراد غیر سیگاری در صورت استفاده از این مدل از سیگار در معرض اعتیاد به نیکوتین قرار می‌گیرند که عوارضی مانند التهاب، تهوع، سرگیجه و سرفه را در پی خواهد داشت.

گرچه طبق آخرین تحقیقات انجام شده سیگارهای الکترونیکی عاری از 4000 ماده شیمیایی مضر موجود در توتون، کاغذ و فیلتر سیگارهای معمولی هستند ولی مواد شیمیایی مضر دیگری دارند که به اندازه سیگارهای معمولی برای سلامتی خطرناک می‌باشند.

با این حال سیگارهای الکترونیکی ممکن است ریه‌ها را مسموم کرده و سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند. همچنین موجب تحریک فعالیت باکتری‌ها می‌شود. علاوه بر این استنشاق رایحه‌ها و طعم دهنده‌های مختلف سیگارهای الکترونیکی می‌تواند انواع بیماری‌های تنفسی را در فرد ایجاد کرده و باعث آسیب به ریه‌های فرد شود.

تاثیر نیکوتین بر مغز در حال رشد

براساس تحقیقات انجام شده در این زمینه، نوجوانان بیشتر از بزرگسالان به استفاده از سیگار الکترونیکی تمایل دارند. اما مصرف این ماده نیز بیشتر بر مغز آنها تاثیر داشته و سلامتی آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این ماده بر بخشی از مغز که مسئول توجه و یادگیری بوده اثر گذاشته و یادگیری نوجوان را مختل می‌کند. از طرفی در این سنین با استفاده از این دستگاه سیستم پاداش دهی مغزی نیز دچار مشکلاتی می‌گردد.

برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو کلیک کنید.

آیا سیگار الکترونیکی می‌تواند به ترک سیگار کمک کند؟

 

با گذشت نزدیک به دو دهه از تولید انواع سیگارهای الکترونیک در سرتاسر جهان، هنوز شواهد قطعی و علمی در زمینه تاثیر سیگار الکترونیکی در ترک سیگار وجود ندارد ولی سیگارهای الکترونیکی هم اعتیاد آور هستند. دسترسی افراد غیر سیگاری به این مدل از سیگار و استنشاق دود آن باعث اعتیاد تدریجی شده و هدف اولیه تولید این سیگار، یعنی کمک به ترک اعتیاد به سیگار را زیر سوال می‌برد.

گاها حتی افراد سیگاری در کنار استفاده از سیگار الکترونیکی همچنان به استعمال سیگار نیز ادامه داده و این مصرف دوگانه خطر ابتلا به انواع بیماری‌های ریوی را به طرز قابل توجهی افزایش می‌دهد. برای آشنایی با سایر روش‌های ترک سیگار کلیک کنید.

نکته پایانی

به دلیل دسترسی نسبتا راحت، تبلیغات جذاب و گیرا، طعم‌های مختلف مایع و باور به ضرر کمتر نسبت به سیگارهای عادی، مصرف سیگار الکترونیکی در بین جوانان و نوجوانان در حال افزایش است ولی همانطور که پیش تر اشاره شد هنوز اطلاعات کافی در مورد مضرات و معایب این سیگار انجام نشده و شواهدی مبنی بر این که برای ترک سیگارهای عادی مفید هستند وجود ندارد.

در همین راستا برای آنکه بتوانید سیگار را ترک کنید بهتر است که از روش‌های اصولی و قطعی از جمله بهره بردن از مشاوره ترک اعتیاد استفاده نمایید. مشاوره با توجه به نیازهای جسمی و روانی به شما در ترک سیگار کمک خواهد کرد. در همین راستا مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو با داشتن مشاورانی برجسته در زمینه ترک سیگار به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی آن را کنار گذاشته و وسوسه مصرف مجدد را نیز تجربه نکنید. برای آگاهی بیشتر درباره روند دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه سیگار الکترونیکی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

 

بهترین روش ترک سیگار چیست؟

مسئله مهم در ترک سیگار این است که افراد بعد از ترک، دوباره وسوسه مجدد پیدا می‌کنند به همین خاطر بهترین شیوه ترک سیگار بهره بردن از مشاوره ترک اعتیاد است. روانشناس کمک می‌کند تا از نظز ذهنی و جسمانی بتوانید سیگار را کنار بگذارید. 

عوارض سیگار الکترونیکی چیست؟

سیگار الکترونیکی می‌تواند بر روی ریه‌ها تاثیر منفی بگذارد. گاهی موادی که در این نوع از سیگار استفاده می‌شود از کیفیت لازم برخوردار نیستند که این مسئله عوارض آن را بیشتر خواهد کرد.

 

منبع: سیگار الکترونیکی





:: بازدید از این مطلب : 149
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 بهمن 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: