داروهای ترک اعتیاد
نوشته شده توسط : ذهن نو

داروهای ترک اعتیاد از مهم‌ترین موارد مورد استفاده در فرایند ترک اعتیاد هستند. علائم ترک از مهم‌ترین موانع ترک اعتیاد برای افراد معتاد است؛ به همین دلیل از این داروها برای کاهش مشکلات ناشی از ترک و تسهیل فرایند ترک اعتیاد استفاده می‌کنند. اما متاسفانه امروزه برخی افراد داروهای ترک اعتیاد را به صورت خودسرانه استفاده می‌کنند و در نتیجه دچار وابستگی و اعتیاد به همین داروها می‌شوند. استفاده از داروهای ترک اعتیاد باید زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد. اگر قصد ترک اعتیاد دارید، بهتر است در قدم اول از یک روانشناس کمک بگیرید.

منبع: داروهای ترک اعتیاد

رای دریافت مشاوره در زمینه داروهای ترک اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

رایج ترین داروهای ترک اعتیاد

داروهای ترک اعتیاد معمولا جایگزین مواد مخدر می‌شوند و عوارض ترک مواد مخدر را برای فرد معتاد کمتر می‌کنند. از طرف دیگر این داروها درد بدن در فرایند ترک را کاهش می‌دهند. همه این داروها برای کمک به افراد معتاد وارد بازار شده‌اند. داروهای ترک اعتیاد باید طبق دستور پزشک مصرف شوند تا تاثیر مثبت به جا بگذارند. اما افراد با مصرف خودسرانه این داروها جایگزین مناسبی برای مواد مخدر پیدا کرده‌اند و این به وضعیت جسمانی آن‌ها آسیب می‌رساند. 8 داروی اغلب برای ترک اعتیاد تجویز می‌شود به شرح زیر است.

1️⃣ب2 یا همان قرص بوپرنورفین

2️⃣نالوکسان

 

3️⃣قرص نتاتروکسان

4️⃣کلونیدین (تنظیم کننده فشار خون)

5️⃣ناپروکسن (ضد التهابی)

6️⃣دتوکسین (گیاهی است)

7️⃣لوفکسیدین هیدروکلراید

8️⃣برای کاهش علائم ترک سابوکسن

انواع داروهای ترک اعتیاد

 

داروهای ترک اعتیاد انواع متعددی دارند که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند.

برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو و صفحه اینستاگرام ذهن نو کلیک کنید.

◀بوپرنورفین (ب 2)

بوپرنورفین یا ب2 یکی از داروهای ترک اعتیاد است که برای ترک اعتیاد به هروئین و کوکائین مورد مصرف قرار می‌گیرد. این دارو به عنوان مسکنی برای دردهای بدن مصرف می‌شوند. بوپرنورفین به کاهش بدن درد فرد معتاد کمک بسیاری می‌مکند. بوپرنورفین جایگزینی برای مواد مخدر است و در طول دوره درمان توسط پزشک تجویز می‌گردد. توصیه می‌شود که هیچ وقت این دارو را به صورت خودسرانه مصرف نکنید. بوپرنورفین منجر به وابستگی و اعتیاد شده و پس از مدتی مصرف خودسرانه، برای ترک این دارو هم دچار مشکل می‌شوید.

عوارض مصرف بوپرنورفین (ب2)

از جمله عوارض بوپرنورفین می‌توان به تهوع، استفراغ، آبریزش بینی، سردرد، معده درد، کمردرد و مشکلات تنفسی اشاره کرد. همچنین ممکن است این دارو احساس گرما و تعریق، خستگی، مشکلات در خوابیدن، اضطراب و افسردگی را به همراه داشته باشد. در صورت بروز هر یک از این عوارض فورا درمانگر خود را مطلع سازید. برای آشنایی بیشتر با قرص ب 2 کلیک کنید.

نکته مهم: از تزریق بوپرنورفین داخل رگ جدا خودداری کنید. این کار ممکن است باعث مرگ شود.

◀داروهای ترک اعتیاد | متادون

متادون یک داروی صنعتی و جایگزین دارویی برای مواد افیونی است. متادون بدون اینکه عوارضی به وسعت مواد مخدر داشته باشد به کنترل عوارض ترک کمک می‌کند. این دارو برای ترک مواد مخدر بویژه ترک هروئین تاثیر زیادی دارد. در واقع مصرف این دارو برای ترک هروئین تجویز می‌شود. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.

باید توجه داشت که این دارو خود به خود موجب اعتیاد نمی‌شود بلکه می‌تواند عوارض اعتیاد را کاهش دهد. ممکن است پزشک معالج شما برای دردهای شدید جسمانی نیز متادون را تجویز کند. کسانی که مشکلات تنفسی شدید دارند یا دچار انسداد روده هستند، نمی‌توانند از این دارو استفاده کنند.

عوارض مصرف متادون

از داروهای ترک اعتیاد، داروی متادون باعث سنگینی تنفس در فرد می‌شود. به همین علت است که افراد دارای مشکلات تنفسی نمی‌توانند آن را مصرف کنند. درد قفسه سینه، سردرد و سرگیجه، تپش قبل و دردهای شکمی از جمله دیگر عوارض مصرف متادون هستند. برای آشنایی بیشتر با  نشانه ها و عوراض اعتیاد به متادون کلیک کنید.

◀نالوکسان

نالوکسان یک داروی مهم برای ترک اعتیاد است که طبق تجربه تاثیرات بسیار خوبی به روی افراد معتاد داشته است. نالوکسان برای بیش مصرفی یا مسمومیت حاصل از مصرف مواد مخدر استفاده می‌شود. ممکن است فرد آنقدر مسموم شده باشد که به کما رود؛ این دارو در چنین مواقعی نیز می‌تواند موثر باشد.

عوارض مصرف نالوکسان

جالب است بدانید از میان داروهای ترک اعتیاد، این دارو سبب اختلال در تمرکز می‌شود. تهوع، بی اشتهایی، استفراغ و تغییرات فشار خون از جمله سایر عوارض مصرف نالوکسان هستند.

◀داروهای ترک اعتیاد | نالتروکسان

نالتروکسان میل به مصرف مخدر را در فرد کاهش می‌دهد. تا زمانی که این ماده در بدن باشد، فرد لذت ناشی از مصرف مواد مخدر را درک نمی‌کند. در واقع این دارو گیرنده‌های مواد مخدر را به صورت موقتی از کار می‌اندازد. نالتروکسان عملکردی مشابه بوپرنورفین دارد و برای درد و دیگر عوارض دوران ترک مواد مخدر مصرف می‌شود و به بیمار در بهبود حالش کمک می‌کند.

عوارض مصرف نالتروکسان

این دارو باعث عوارض روانی مانند عصبانیت، اضطراب و بی قراری می‌شود. دیگر عوارض جسمانی این دارو شامل تهوع، خشکی دهان، اختلال در خواب، احساس خستگی بیش از حد، کاهش اشتها، درد در ناحیه شکم و سردرد هستند. برای آشنایی بیشتر با دارو یا قرص نالتروکسان کلیک کنید.

◀داروهای ترک اعتیاد | حب الشفاء

این دارو نیز داروی کمتر شناخته شده اما موثری است که به فرد معتاد کمک می‌کند. حب الشفاء اثر بالای تقویتی دارد، ضد درد است و خوشبختانه هیچ گونه وابستگی‌ای ایجاد نمی‌کند. نکته مهم در مصرف این دارو نداشتن وابستگی پس از مصرف است.

عوارض مصرف حب الشفاء

این دارو یک داروی گیاهی است که در کنار داروهایترک اعتیاد اصلی دیگر مصرف می‌شود. این دارو برای دردهای مزمن جسمانی، ضعف جنسی و دردهای ناشی از التهاب بدن نیز مورد مصرف قرار می‌گیرد.

◀شربت تریاک

یکی دیگر از داروهای ترک اعتیاد که افراد می‌توانند استفاده کنند؛ شربت تریاک است. این شربت با نام اپیوم نیز استفاده می‌شود. همچنین در بیشتر موارد این دارو برای ترک اعتیاد به مواد مخدر افیونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. افراد با این روش اعتیاد خود را به تدریج ترک می‌کنند. اما احتمال اعتیاد به خود شربت تریاک نیز وجود دارد.

◀داروهای گیاهی ترک اعتیاد و موثر بر خواب

از طرفی برخی از افراد، برای ترک اعتیاد، داروهای گیاهی را هم پیشنهاد می‌کنند. فراموش نکنید که استفاده از روش های دارویی در کنار داروهای شیمیایی می‌تواند موجب تداخل و مسمومیت شود. پس پیش از استفاده از هر داروی گیاهی موضوع را با درمانگر خود مطرح کنید. برخی از داروهای گیاهی که به خواب راحت تر افراد بعد ترک کمک می‌کند را در ادامه نام برده‌ایم.

????عرق یا دمنوش بابونه

????بهار نارنج

????دمنوش گل گاو زبان

????اسطوخودوس (در چای یا دمنوش)

????مصرف سنبل الطیب به صورت دمنوش یا تازه

????عرق بادرنجبویه

دارو های ترک اعتیاد تنها برای کاهش علائم جسمانی تجویز می‌شوند. برای تغییر باورها، ایجاد انگیزه، حفظ ارزش ها، دیدگاه افراد، افکار منفی و مخرب و… هیچ دارویی تاثیر گذار نیست. این همان بخشی است که اگر نادیده گرفته شود قطعا درمان شکست می‌خورد. به همین دلیل دریافت مشاوره روانشناسی طی ترک ضروری است.

پیامدهای استفاده از داروهای ترک اعتیاد

همانطور که عوارض جانبی هریک از داروهای ترک اعتیاد را به طور جداگانه ذکر کردیم؛ لازم به ذکر است که استفاده از این داروها به طور همزمان نیز مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد می‌کند. این داروها هم از نظر روانی، و هم از نظر جسمانی به افراد آسیب های زیادی زده و مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.

آیا از دیکلوفناک برای ترک استفاده می‌کنند؟

دیکلوفناک به صورت آمپول به فرد در حال ترک تزریق می‌شود. این دارو مسکن قوی است که می‌تواند درد ناشی از فقدان مواد را کاهش دهد. خوشبختانه میزان وابستگی به دیکلوفناک بسیار کم و تقریبا صفر گزارش شده. اما ممکن است همیشه تاثیرگذار نباشد.

برای تجویز و دریافت این دارو با درمانگر خود در خصوص نشانه ها و وضعیت جسمانی تون مشورت کرده و در صورتی که روش های غیر دارویی جواب ندارد با صلاح دید درمانگر دیکلوفناک تجویز می‌شود.

روش های جایگزین استفاده از داروهای ترک اعتیاد

فراموش نکنید که افراد علاوه بر استفاده از داروهای ترک اعتیاد باید از روش های دیگر نیز در این دوران استفاده کنند. درواقع تنها دارودرمانی منجر به ترک اعتیاد نمی‌شود و و افراد باید با کمک متخصص از روش های دیگر نیز استفاده کنند. گروه درمانی و مراجعه به کلینیک های ترک اعتیاد در این دوران بسیار موثر هستند. البته به طور کلی فرایند ترک به عوامل مختلفی مانند نوع مواد مصرفی، مدت زمان مصرف، سن فرد و… بستگی دارد. اما افراد چه در این دوران و چه بعد از آن باید سبک زندگی خود را تغییر داده و به تغذیه و فعالیت های جسمانی بیشتر اهمیت دهند. همچنین خانواده نیز باید حمایت های لازم را از آنها انجام داده و به آنها کمک کنند.

داروهای ترک اعتیاد برای چه موادی استفاده می‌شوند؟

 

داروهای ترک اعتیاد معمولا برای همه انواع اعتیادها موثر نیستند. به همین دلیل افراد باید در ابتدا تشخیص درست را از متخصص دریافت کرده و در قدم بعدی برای درمان از دارو و روش های دیگر استفاده کنند. اکثرا داروهای ترک اعتیاد برای ترک مواد افیونی استفاده می‌شوند. از طرفی گاهی افراد به صورت خودسرانه از این داروها برای ترک اعتیاد خود مصرف کرده که نه تنها در این زمینه موثر نبوده و بلکه به اعتیاد جدیدی نیز مبتلا می‌شوند.

لزوم جایگزین کردن داروهای ترک اعتیاد با مشاوره

با اینکه داروهای ترک اعتیاد تا حد زیادی در تسریع فرایند ترک اعتیاد موثر هستند؛ اما اثربخشی آنها به دریافت مشاوره و خدمات روانشناختی وابسته است. افراد در حین ترک اعتیاد، باید حتما از یک روانشناس کمک گرفته و تحت نظر متخصصین باشند. همچنین به دلیل اینکه این دارو عوارض جانبی زیادی نیز دارند؛ به همین دلیل تاثیر کمک گرفتن از روانشناس برای مدت زمان طولانی تری باقی مانده و همچنین افراد مشکلات کمتری را نیز تجربه می‌کنند.

علت مقاومت بیماران در مقابل خوردن داروهای ترک اعتیاد

برخی از افراد معتاد به شدت در مقابل مصرف داروهای ترک اعتیاد مقاومت می‌کنند. البته ترس آنها از خوردن چنین داروهایی تا حدی طبیعی است. به دلیل اینکه بیشتر این داروها خود اعتیادآور بوده و منجر به بروز وابستگی تازه ای در افراد می‌گردد. اما به طور کلی اگر پزشک متخصص این داروها را تجویز کرده است؛ باید آنان را مصرف کرده و اقدام خودسرانه ای در این مورد نکنند.

کلام آخر

دقت کنید که مصرف هیچ یک از این داروهای ترک اعتیاد به صورت خودسرانه نه تنها فایده‌ای ندارد بلکه باعث بدتر شدن وضعیت شما نیز می ‌تاثیر دارند. در نتیجه مصرف خودسرانه این داروها ممکن است وابستگی و اعتیاد ایجاد کند. لازم است که حتما زیر نظر پزشک متخصص مصرف دارو را شروع کنید و میزان دارو را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف نمایید. معمولا پزشک دوز دارو را به تدریج کمتر می‌کند تا جایی که هیچ وابستگی و اعتیادی باقی نماند.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره ترک اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.





:: بازدید از این مطلب : 113
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 15 فروردين 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: