ازدواج در سن بالا یکی از مسائلی است که با توجه به مشکلات اقتصادی و رواج دوستیهای قبل از ازدواج در جامعه گسترش پیدا کرده است. در واقع ازدواج مرحله مهمی از زندگی است که نقش تعیین کنندهای در رشد و پیشرفت افراد دارد و در صورتی که در محدوده سنی مناسبی انجام گیرد بیشترین اثرگذاری را خواهد داشت و به بهداشت جسمی و روانی افراد کمک خواهد کرد. افرادی که در سنین بالا تصمیم به ازدواج میگیرند معمولا از احساسات دوران جوانی دور شده و انعطاف پذیری لازم را در زندگی ندارند.
با این حال این افراد از بلوغ و پختگی کافی برخوردار بوده و منطقی تصمیم میگیرند. با توجه به اینکه مشکلات و پیامدهای نامطلوب ازدواج در سنین بالا معمولا بیشتر است؛ زوجین برای داشتن ازدواجی موفق لازم است از مشاوره ازدواج بهره ببرند تا بتوانند بهترین تصمیم را برای زندگی خود در نظر بگیرند.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج در سن بالا می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: ازدواج در سن بالا
ازدواج در سن بالا
ازدواج بهطورکلی یک پدیده انتخابی است؛ به این معنا که هر فرد میتواند انتخاب کند بهطورکلی ازدواج بکند یا خیر؛ و اگر تصمیمی برای ازدواج دارد این کار را در چه سنی انجام خواهد داد. اما بهطور میانگین، افراد در سنین ۲۵ تا ۳۲ سالگی ازدواج میکنند و بر اساس فرهنگ کشور افرادی که در سن ۳۵ سالگی یا بالاتر ازدواج میکنند، شامل گروه ازدواج در سنین بالا میشوند.
دلایل ازدواج در سن بالا
دلایل مختلفی میتواند باعث ازدواج در سن بالا شود که در ادامه به برخی از مهمترین آنان اشاره خواهیم کرد. آشنایی با این دلایل و پیامدهای ازدواج در سن بالا میتواند برای هر مرد و زن شرایط مناسبتری فراهم کند.
???? نبود آمادگی لازم برای شروع یک زندگی
برای ازدواج، هر دو طرف میبایست آمادگیها و امکاناتی را از پیش مهیا کرده باشند که مهمترین آنها داشتن درآمد ثابت است؛ اما با توجه به طولانی شدن سالهای تحصیل و پس از آن دشواریهای پیدا کردن شغل مناسب، معمولاً افراد این آمادگی را در سنین بالاتری پیدا میکنند و به همین میزان برای ازدواج در سنین بالاتری آماده میشوند.
???? مشکلات اقتصادی از دلایل ازدواج در سن بالا
مشکلات اقتصادی یکی از مهمترین دلایلی است که بر سن ازدواج تأثیر میگذارد. ناتوانی در پیدا کردن شغل مناسب و درآمد ثابت، ناتوانی در فراهم آوردن مقدمات زندگی مثل مسکن، باعث میشود که افراد توانایی ازدواج در سنین پایینتر را نداشته باشند.
???? رواج دوستیهای پیش از ازدواج
درگذشته افراد با رسیدن به سن بلوغ و شکل گیری نیاز عاطفی و جنسی، برای ازدواج اقدام میکردند؛ اما امروزه با گسترش پیدا کردن دوستیهای پیش از ازدواج، جوانان تمایل چندانی به ازدواج نشان نمیدهند چراکه آنها میتوانند بدون وجود مسئولیت و تعهدهای سنگین، نیازهای عاطفی و جنسی خود را در کنار یکدیگر برطرف کنند. به همین خاطر لزوم چندانی برای تشکیل خانواده و برعهده گرفتن مسئولیتهای یک زندگی نمیبیند.
???? بیاعتمادی از دلایل ازدواج در سن بالا
با گسترش آمار طلاق در کشور و مشکلات زناشویی بسیاری که در سالهای اخیر میان زوجین پیش آمده است، بیاعتمادی نسبت به ازدواج در جوانان گسترش پیداکرده است و آنها نمیتوانند میان گزینههای موجود به یکی اعتماد کرده و زندگی خود را با او، تشکیل دهند. ترس از اعتماد به یک نفر و شروع زندگی، باعث میشود که جوانان در پی یافتن فرد مورد نظر ازدواج در سن بالا را انتخاب کنند.
???? پیدا کردن هویت خود
یکی از موضوعاتی که درگذشته کمتر مطرح میشد، اهمیت شناخت خود و طرف مقابل برای ازدواج بود. معمولاً زندگی با یک شناخت نسبی از یکدیگر شروع میشد و طرفین در طول زندگی مشترک با خلقیات و خصوصیات یکدیگر آشنا میشدند؛ اما در سالهای اخیر با گسترش آگاهیها و آشنایی با شیوههای مختلف زندگی، افراد دغدغههای بسیاری پیداکردهاند و بسیاری از جوانان معتقدند تا پیش از شناخت خود و آگاهی کامل از خواستهها و اهدافشان نمیتوانند فرد دیگری را در زندگی با خود همراه کنند. این استدلال نقش پررنگی برای ازدواج در سن بالا داشته است.
???? باورهای اشتباه خانواده
بسیاری از مواقع ازدواج نکردن فرزندان به دلیل باورهای اشتباه یا آداب و رسوم غلطی است که خانوادهها به آن پایبندند. خانوادهها با در نظر گرفتن ملاکهای بسیار سختگیرانه برای همسر فرزندشان یا اعتقاد به ازدواج با گروههای خاص، مثل افرادی که ازنظر قومیت با آنها یکسان باشند، باعث میشوند که امکان فرد برای انتخاب همسر کاهش پیداکرده و احتمالاً برای مدت طولانی ازدواج نکند. علاوه بر این بعضی از خانوادهها تمایلی به ازدواج فرزندانشان بهویژه فرزند آخر ندارند. آنها تصور میکنند که فرزندشان باید همواره در کنارشان زندگی کند.
مشکلات ازدواج در سن بالا
ازدواج در سن بالا میتواند پیامدهای نامطلوبی را همراه خود داشته باشد که به برخی از این پیامدها اشاره خواهیم کرد. روانشناسی ازدواج به شما کمک میکند تا بتوانید از بسیاری مشکلات در این زمینه پیشگیری کنید.
⭕ کاهش احساسات
بالا رفتن سن، باعث میشود که فرد احساسات و شور و هیجان کمتری نسبت به مسائل مختلف داشته باشد. نوع نگاه افرادی که سنشان بالاتر است نسبت به مسائل مختلف، بیشتر منطقی است. درنتیجه شاید شور و حال چندانی در زندگی این افراد دیده نشود یا آنها هرگز نتوانند بسیاری از خاطرات و لحظاتی را در زندگی مشترکشان تجربه کنند که زوجهای سنین پایینتر تجربه میکنند.
⭕ کاهش انعطاف پذیری برای ازدواج در سن بالا
زوجهای جوان معمولاً قدرت سازگاری و انعطاف بالاتری دارند. این در حالی است که ازدواج در سن بالاتر، قدرت سازگاری و انعطاف شما را کاهش میدهد. درنتیجه احتمال اینکه مشکلات بسیاری در زندگی شما ایجاد شود و نتوانید با نقاط ضعف و مشکلات همسرتان کنار بیایید، بیشتر است.
⭕ مشکلات بارداری
با بالا رفتن سن خانمها، توانایی آنها برای باردار شدن کاهش مییابد. در کنار این مسئله آقایان نیز با افزایش سن، دچار مشکلاتی در توانایی باروری میشوند. بالا رفتن سن، ریسک سقط جنین یا تولد فرزندان دچار مشکلات ژنتیکی را افزایش میدهد. علاوه بر این، در صورت تولد فرزند، اختلاف سنی شما با او، بیشتر خواهد بود و این مسئله باعث میشود که ارتباط متقابل و درک کردن فرزندتان در آینده برایتان مشکلتر باشد و یا حتی شاید شما نتوانید بهراحتی با شیطنتها و شلوغیهای کودکتان کنار بیایید.
محاسن ازدواج در سن بالا
ازدواج در سن بالا، سراسر ایراد نیست. بلکه محاسن و نکات مثبت بسیاری نیز در این زمینه وجود دارد. افراد در سنین بالاتر، تواناییهای خود و انتظاراتی که از همسرشان دارند را بهتر میشناسند و همچنین کمتر دستخوش احساسات و هیجانات عاطفی در تصمیمگیریها میشوند. به همین خاطر آنها معمولاً انتخابهای بهتری خواهند داشت. بلوغ فکری و عاطفی باعث میشود که بسیاری از ناپختگیها و رفتارهای هیجانی در زندگی کمتر باشد و بتوان زندگی را باثبات و آرامش بیشتری مدیریت کرد.
با این حال لازم است که تنها به مزایای آن توجه نکنید و معایب را نیز در نظر بگیرید. مشاوره ازدواج به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید پیامدهای مطلوب و نامطلوب را در کنار یکدیگر بررسی کرده و تصمیمی منطقی بگیرید.
نکاتی که خانواده باید برای ازدواج در سن بالا رعایت کند
هنگامیکه سن ازدواج در یک فرد بالاتر میرود، معمولاً او از جانب اطرافیان و خانواده تحت فشار قرار میگیرد. البته این فشار میتواند بهصورت اجبار خانواده برای ازدواج یا امتناع آنها از ازدواج باشد. برخی خانوادهها نیز از کلمات یا رفتارهای نامناسبی در قبال فرزند خود استفاده میکنند.
به همین خاطر، مدیریت شرایط موجود، نیاز به توانایی بالایی دارد. چنانچه احساس میکنید توانایی لازم برای مدیریت این شرایط در زندگی خود را ندارید یا نمیتوانید درست تصمیم بگیرید، بهتر است از یک مشاور در این زمینه کمک بخواهید. شما می توانید بهترین راهکارها را توسط مجرب ترین روانشناسان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو نیز دریافت نمایید.
⬅️ تسلیم خواستهها و اصرار والدین نشوید
تصمیم برای ازدواج و انتخاب همسر دلخواه، یک تصمیمگیری کاملاً شخصی است که تأثیر بسیاری در آینده زندگی شما و احساس خوشبختی یا نارضایتی از زندگیتان خواهد داشت. اگر احساس میکنید که اعضای خانواده در این زمینه به شما فشار میآورند و مانع تصمیمگیری منطقی در شما میشوند، سعی کنید در مقابل درخواستهای آنها قاطعانه بایستید. ازدواج مسئلهای نیست که آن را به دلیل رضایت خانواده یا با سلیقه آنها انجام دهید. میتوانید راجع به شیوههای گفتمان منطقی یا پیدا کردن راهحلی برای اقناع آنها، از یک فرد آگاه کمک بگیرید.
⬅️ اشتباه انتخاب نکنید
بعضی از خانمها با بالا رفتن سن، دچار ترس و ناراحتی میشوند که مبادا هرگز نتوانند ازدواج موفقی داشته باشند. این مسئله معمولاً با اصرارهای دیگران، شدت بیشتری پیدا میکند. به همین خاطر ممکن است تصمیم بگیرند، با اولین فردی که به سراغشان آمد ازدواج کنند.
معمولاً به این افراد توصیه میشود که سعی کنید شرایط موجود را با اعتمادبهنفس مدیریت کنید. به خاطر داشته باشید که ازدواج نکردن یا دیر ازدواج کردن بهتر از داشتن یک ازدواج ناموفق است. اگر فردی را بهعنوان همسر انتخاب کردهاید حتماً با انجام مشاورههای پیش از ازدواج و استفاده از تجربه مشاورین خانواده، راجع بهتناسب میان خودتان و او مطمئن شوید
⬅️ همه زندگی را ازدواج ندانید
زندگی هر فرد ابعاد مختلفی دارد که ازدواج و پیدا کردن شریک عاطفی صرفاً یکی از آنهاست. بهتر است بهجای اینکه تمام یا بخش زیادی از انرژی ذهنی خود را درگیر ازدواج کنید، به سایر جنبههای شخصیت خود نیز توجه داشته باشید و برای اعتلای نفس خود تلاش کنید. اگر احساس میکنید نمیتوانید این موضوع را از ذهن خود کنار بگذارید و یا در برنامهریزی برای خود ضعف دارید، بهتر است در این زمینه از یک فرد باتجربه کمک بگیرید.
⬅️ فرزندانتان را حمایت کنید
بالا رفتن سن ازدواج در فرزند شما، به هر دلیلی ممکن است پیشآمده باشد. اگرچه این موضوع برای شما خوشایند نیست و مثل هر پدر و مادر دیگری، نگران آینده فرزندتان هستید و دلتان میخواهد سروسامان زندگی او را ببینید، اما بهتر است تصمیمگیری در این زمینه را به فرزندتان بسپارید. شما بهعنوان والدین، وظیفه دارید که در شرایط موجود او را حمایت کنید و از بیان نگرانیها یا انجام رفتارهای نامناسب مقابل فرزندتان خودداری نمایید.
سخن آخر
ازدواج برای رفع نیازهای روانی و جسمی زن و مرد ضرورت دارد. هر این نیازها به تعویق بیافتد فرد را با چالشهای متعددی روبرو میکند. ازدواج در سن بالا باعث میشود که زن یا مرد مدت ها نیازهای جنسی خود را دفن کرده و یا از طریق روابط نامتعارف آن را رفع نمایند.
در کنار نیازهای جنسی، نیازهای عاطفی نیز به شدت این افراد را تحت تاثیر قرار میدهد. بنابراین میبینیم که احتمال بروز اختلالات اضطرابی و افسردگی در کسانی که ازدواج نکردهاند بیشتر است. البته که ازدواج در سن بالا مزایایی هم دارد که در متن مقاله شرح دادیم. اگر برای شروع زندگی مشترک و انتخاب خود دچار شک و تردید هستید، حتما از خدمات مشاوره روانشناسی استفاده نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج در سن بالا می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
آیا ازدواج در سن بالا، اشتباه است؟
ازدواج در سن بالا، در کنار آسیبها و مشکلاتی که به همراه دارد، نکات مثبتی نیز دارد. به نکات مثبت و منفی که در این زمینه مطرح است توجه کنید و با در نظر گرفتن شرایط؛ تصمیم بگیرید.
چطور میتوانم خانوادهام را راضی کنم که برای ازدواج به من فشار نیاورند؟
دلایل خود را بهصورت منطقی برای آنها بیان کنید و بخواهید که در این شرایط شما را همراهی کنند. اگر احساس میکنید که این راهکارها نمیتوانند مفید باشند، بهتر است از یک مشاور خانواده کمک بگیرید.
منبع: ازدواج در سن بالا
:: برچسبها:
ازدواج در سن بالا ,
:: بازدید از این مطلب : 335
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8