قرص اگزازپام یکی از انواع داروهای ضد اضطراب است که برای بسیاری از اختلالات اضطرابی، افسردگی و همینطور بیخوابیهای مزمن مورد استفاده قرار میگیرد. اگزازپام با افزایش ماده شیمیایی گابا در مغز باعث ایجاد احساس آرامش میشود. بااینحال این دارو نیز مانند سایر داروهای ضداضطراب باعث ایجاد وابستگی شده و با قطع مصرف دارو نشانههای اضطراب مجدداً باز خواهند گشت.
درنتیجه میتوان گفت قرص اگزازپام و همینطور تمامی داروهای اعصاب و روان تنها باعث پنهان شدن نشانههای بیماری میشوند و آنها را درمان نخواهند کرد. به همین خاطر متخصصین توصیه میکنند که در کنار استفاده از داروهای آرامبخش استفاده از جلسات مشاوره را نیز جدی بگیرید. این جلسات به شما کمک خواهد کرد تا بدون استفاده از دارو راهکارهای مناسبی را برای مبارزه با احساسات و افکار منفی پیدا کنید.
قرص اگزازپام و موارد استفاده از آن
قرص اگزازپام یکی از داروهای ضداضطراب و از خانواده بنزودیازپینها است. که با افزایش ماده شیمیایی گابا در مغز باعث کاهش اضطراب و ایجاد احساس آرامش میشود. به همین خاطر از این دارو معمولاً در درمان اختلالات اضطرابی، بیخوابی و همینطور برخی از انواع افسردگی استفاده میشود. همچنین قرص اگزازپام در برخی مواقع نیز برای کاهش احساس بیقراری و نشانههای ناخوشایند پس از ترک الکل یا سایر مواد مخدر مورداستفاده قرار میگیرد. قرص اگزازپام برای بزرگسالان است. در کوتاه مدت برای درمان اضطراب و ترک الکل استفاده میشود.
نحوه مصرف قرص اگزازپام
قرص اگزازپام در کنار اثرات مطلوبی که میتواند بر کاهش نشانههای بیماری شما داشته باشد. قدرت بالایی در ایجاد وابستگی یا اعتیاد دارد. به همین خاطر بهتر است از مصرف یا قطع خودسرانه این دارو جدا خودداری کنید و برای استفاده از آن با یک متخصص مشورت نمایید.
متخصصین میزان و نحوه استفاده از قرص اگزازپام را بر اساس شرایط سنی، وضعیت سلامت جسمی، سایر داروهایی که مصرف میکنید و همینطور شدت نشانههای ناخوشایندی که تجربه میکنید مشخص خواهند کرد. به همین خاطر بهتر است برای مصرف این دارو دقیقاً طبق توصیهای که به شما شده عمل کنید. اما بهطورکلی اگزازپام برای بزرگسالان در دوزهای 10 تا 15 میلیگرم و برای 3 تا 4 بار در روز تجویز میشود که در صورت صلاحدید پزشک ممکن است مقدار آن تا 30 میلیگرم نیز افزایش پیدا کند.
پس برای بزرگسالان دوز 10 میلی گرم 3 تا 4 بار در روز تجویز میشود. با توجه به عوارضی نظیر خوابآلودگی یا احساس سرگیجه که گاهی اوقات همراه با استفاده از این دارو برای فرد رخ میدهد. اگزازپام برای سالمندان با احتیاط بیشتر یا در دوزهای پایینتر مورداستفاده قرار میگیرد.
یکی از نکاتی که در مصرف قرص اگزازپام میبایست به آن توجه داشته باشید این است که دارو را هرروز و در ساعتی خاص مصرف کنید. همچنین اگر یک نوبت استفاده از دارو را فراموش کردید بلافاصله پس از یادآوری آن را مصرف کنید اما درصورتیکه به زمان مصرف وعده بعدی دارو نزدیک شدهاید از مصرف اجتناب کنید و بههیچعنوان در وعده بعدی دوز دارو را افزایش ندهید.
عوارض جانبی استفاده از قرص اگزازپام
میتوان گفت تمامی داروهای شیمیایی در کنار تأثیرات مطلوبی که روی بدن و بیماری شما خواهند داشت، گاهی اوقات نیز باعث ایجاد عوارض جانبی میشوند. لازم به ذکر است که تمامی این عوارض در کنار هم و در یک نفر دیده نمیشود و یا ممکن است برخی افراد هیچیک از این نشانهها را تجربه نکنند، عوارض جانبی قرص اگزازپام عبارتند از:
- احساس خوابآلودگی
- ادم
- افت فشار خون
- سنکوپ
- فراموشی
- وابستگی به دارو
- سر درد
- کهیر
- راش ماکولوپاپولار
- راش شبیه به دانه های سرخک و سرخجه
- بی اختیاری ادرار
- بیماری خونی
- یرقان
- لرزش بدن
- هیپورفلکسی
- تاری دید
- دو بینی
- سرگیجه
- مشکلات حافظه
- (گفتار فلجی) بروز مشکلاتی در گفتار بهصورت جا انداختن برخی کلمات
- احساس شادی بیشازحد که با خلق معمول فرد تناسب ندارد
- کاهش میل جنسی
- اختلالات قاعدگی در زنان
- احساس تهوع
- تحریک سیستم اعصاب مرکزی
تداخلات دارویی با اگزازپام
استفاده از برخی داروها در کنار هم باعث میشود قدرت تأثیرگذاری هردو یا یکی از آنها کاهش پیدا کند. همچنین برخی مواقع استفاده این داروها در کنار هم میتواند باعث بروز مشکلاتی شود. به همین خاطر بهتر است پیش از مصرف هر دارویی متخصص را در جریان تمامی بیماریها و همینطور داروهایی که مصرف میکنید قرار دهید. ازجمله داروهایی که ممکن است مصرف همزمان آنها با قرص اگزازپام تداخل داشته باشد عبارتند از:
- کلوزاپین
- دیگوکسین
- ارلستات
- کوا
- فنی توئین
- الپروییک اسید
- سدیم اکسیبات
- اکسی بیت سدیم
- ضد دردها بهویژه داروهای دارای مخدر
- سایر داروهای آرامبخش
- هرگونه مخدر
نشانههای مسمومیت با قرص اگزازپام
استفاده بیشازحد قرص اگزازپام گاهی اوقات میتواند باعث ایجاد مسمومیت دارویی شود. درصورتیکه هریک از نشانههای زیر را در فردی که از این دارو استفاده میکند مشاهده کردید هرچه سریعتر او را به مراکز درمانی برسانید:
- خوابآلودگیهای شدید یا از دست دادن هشیاری
- آهسته شدن تنفس
- آهسته شدن ضربان قلب یا کاهش فشارخون
- اختلال در گفتار و حرکات
قرص اگزازپام و درمان بیماریهای اضطرابی
اضطراب یکی از ناخوشایندترین هیجاناتی است که همه ما در طول زندگی آن را تجربه خواهیم کرد، اما متأسفانه برخی افراد با دلایل مختلف دچار بیماریهای اضطرابی میشوند و شدت احساسات منفی که تجربه میکنند بهمراتب بیشتر از سایرین است تا جایی که آنها در انجام بسیاری از فعالیتهای روزمره خود نیز دچار مشکل میشوند.
در چنین شرایطی بسیاری از ما برای رهایی از این احساسات به سراغ درمانهای دارویی میرویم. زیرا این شیوه از درمان معمولاً راحتتر و کمهزینهتر از جلسات رواندرمانی است، علاوه بر اینکه متأسفانه بسیاری از افراد آگاهی مناسبی نسبت به بیماریهای روانی و خدمات روانشناسی ندارند. بااینحال شما با هر دلیلی که استفاده از داروهای ضداضطراب و همینطور قرص اگزازپام را شروع کرده باشید میبایست به این موضوع توجه داشته باشید که داروها توانایی درمان بیماری شما را ندارند؛ بلکه صرفاً باعث از بین رفتن نشانهها میشوند.
درنتیجه اگر شما مصرف دارو را قطع کنید دیر یا زود نشانههای اضطراب مجدداً بازخواهند گشت. همچنین داروهای آرامبخش معمولاً باعث ایجاد وابستگی جسمانی میشوند و به همین خاطر متخصصین استفاده طولانیمدت از آنها را توصیه نمیکنند.
موار منع مصرف
مصرف داروی اگزازپام موارد منع مصرفی وجود دارد که در ادامه اشاره کرده ایم.
- مشکلات کبدی جدی
- مشکلات روحی شدید و جدی
- گلوکوم با زاویه بسته حادپ
- بیماری مزمن ریوی
- ضعف وخیم عضلانی
- سابقه حساسیت به بنزودیازپین ها
- سابقه حساسیت رنگ ها و مواد محافظ
- سابقه حساسیت به اگزازپام
اقدام مناسب برای درمان
با توجه به آنچه گفته شد درصورتیکه نشانههای هریک از اختلالات اضطرابی را در خود یا اطرافیانتان مشاهده میکنید بهتر است در کنار توجه به درمانهای دارویی استفاده از جلسات مشاوره و رواندرمانی را نیز در برنامه خود قرار دهید. متخصصین روانشناسی به شما کمک خواهند کرد تا دلایل اصلی مشکلات خود را بشناسید و با استفاده از راهکارهایی مثل مدیریت افکار یا تکنیکهای آرام بخشی بتوانید اضطراب خود را کنترل کنید.
یادگیری این تکنیکها علاوه بر اینکه خطری برایتان ندارد به شما کمک خواهد کرد تا در طول عمرتان همواره بتوانید از آنها استفاده کنید.کلام آخر
داروهایی مانند قرص اگزازپام تنها برای کاهش علائم تجویز می شوند. همانطور که در قسمت موارد مصرف این دارو مشاهده کردید، هیچ کدام از اختلالات نام برده ریشه جسمانی نداشته و مساله در باور و شناخت های فرد می باشد. بنابراین بهترین درمان و دارو رواندرمانی است. حتی برای درمان اختلالات اضطرابی علاوه بر دارو درمانی نیاز به روان درمانی وجود دارد. روان درمانی در حوزه اختلالات اضطرابی و ترک الکل در کنار دارو درمانی کمک شایانی در روند بهبودی بیمار میکند. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما عزیزان خدمات ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر باشماره درج شده تماس حاصل فرمایید.
چرا باید برای قطع یا مصرف اگزازپام با روانشناس صحبت کنیم؟
این سوالی است که احتمالا برای تمام کسانی که در حال مصرف قرص اگزازپام هستند پیش آمده. روش های درمانی روانشناس بدون دارو است. روان درمانی از شما انرژی و وقت بیشتری می برد، اما نتیجه درمانی پایدارتر و قطعی تر خواهد بود. بیمار اضطرابی را فرض کنید که برای ترس از مکان های باز دارو دریافت می کند. او با مصرف اگزازپام می تواند به بیرون از خانه رفته و اموراتش را بگذراند. اما بعد از مدتی دوز دارو برای او اثر نکرده وباید به متخصص مراجعه کند تا دوز دارو یا نوع دارو را تغییر دهد. ادامه این روند هرگز به قطع دارو ختم نمی شود.
چرا که داروهای ضد اضطرابی قادر به تغییر باورها و رفع ریشه های شروع بیماری نیستند. بنابراین بدن فرد روزبروز بیشتر به دارو وابسته شده و دچار عوارض جانبی دارو نیز خواهد شد. در حالی که اگر از ابتدا در کنار دارودرمانی برای رواندرمانی نیز اقدام کرده بود آن وقت خیلی زودتر می توانست بدون دارو به خارج از خانه قدم بگذارد.
برای دریافت مشاوره در زمینه قرص اگزازپام میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
قرص اگزازپام برای چه بیماریهایی تجویز میشود؟
اگزازپام یکی از انواع داروهای ضد اضطراب است که برای درمان بسیاری از اختلالات اضطرابی، بیخوابی و همینطور افسردگی مورداستفاده قرار میگیرد.
آیا استفاده از اگزازپام عوارض منفی جدی دارد؟
برخی افراد به دنبال استفاده از این دارو دچار مشکلاتی مانند احساس خوابآلودگی، سرگیجه، تاری دید و یا دشواری در صحبت کردن میشوند. در صورت بروز هریک از این نشانهها با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید.
نحوه مصرف قرص اگزازپام چگونه است؟
استفاده از این دارو با توجه به شرایط جسمی، سابقه بیماری و داروهایی که فرد استفاده میکند و همینطور شدت بیماری وی متفاوت خواهد بود. به همین خاطر بهتر است این دارو را زیر نظر یک متخصص مورداستفاده قرار دهید.
منبع: قرص اگزازپام | عوارض و موارد مصرف قرص اگزازپام 10
:: برچسبها:
قرص اگزازپام | عوارض و موارد مصرف قرص اگزازپام 10 ,
:: بازدید از این مطلب : 565
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14